چگونه کودک را برای اولین معاینه دندانپزشک اماده کنیم
اولین دیدار دندانپزشکی معمولاً کوتاه بوده و درمان کمی را شامل میشود. این دیدار به فرزندتان این فرصت را میدهد که بهصورت دوستانه و بدون ترس با دندانپزشک ملاقات کند.
در اولین دیدار ممکن است برخی از دندانپزشکان از والدین بخواهند که بروی صندلی دندانپزشکی نشسته و در این مدت کودک را مورد آزمایش قرار میدهند.
از طرف دیگر برخی از دندانپزشکان از والدین میخواهند تا زمان معاینه کودک در اتاق انتظار منتظر مانده تا بتوانند رابطهی دوستانه با کودک برقرار کنند.
در اولین معاینه دندانپزشکی کودکان دندانپزشک تمام دندانهای کودک را برای شناسایی پوسیدگی و خرابی بررسی کرده. همچنین نحوه گاز زدن و جویدن کودک را جهت بررسی مشکلات احتمالی لثه، فک و بافتهای دهان موردبررسی قرار میدهد.
اگر نشانهها حاکی از آن باشد که دندان کودک به شستشو نیاز دارد دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان و دندان، دندانهای کودک را شستشو داده و نیاز به فلوراید را ارزیابی میکند.
او همچنین در خصوص اصول مراقبت از دهان کودک به والدین آموزش داده . همچنین هرگونه سؤالی را در مورد مسائل مربوط به رشد دندان و سایر مسائل مربوطه پاسخ میدهد.
در اولین معاینه دندانپزشکی کودکان از والدین خواسته میشود فرمهای پزشکی و بهداشتی کودک را تکمیل کنند. تا دندانپزشک از سابقه سلامتی کودک اطلاعات کافی داشته باشد.
پیشنهاد میکنیم بعد از مطالعهی این مطالب، مقالهی عصب کشی دندان چگونه است را مطالعه نمائید.
مواردی که ممکن است یک دندانپزشک در اولین معاینه دندانپزشکی کودکان در مورد آنها با والدین صحبت کند عبارتاند از:
- شیوههای بهداشت دهان و دندان، لثهها و پیشگیری از خرابی و پوسیدگی دندان کودک
- آیا دندان کودک به فلوراید نیاز دارد یا خیر.
- عادتهای دهانی مثل خوردن انگشت شست، فشار آوردن به زبان یا مکیدن لب
- نقاط عطف رشد کودک
- دنداندرآوردن کودک
- تغذیه مناسب
- برنامهریزی برای معاینات بعدی دندانپزشکی.
برخی از دندانپزشکان توصیه میکنند که کودک باید هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کند تا از سلامت دندانها وی اطمینان حاصل شود.
به توصیه دندانپزشکان همزمان با رویش اولین دندان شیری کودک باید به دندانپزشک کودکان مراجعه شود. بهترین زمان برای اولین معاینه دندانپزشکی کودکان ۶ ماه تا ۱ سال بعد از رویش اولین دندان شیری کودک است.
برخی از والدین به دلیل ناآگاهی گمان میکنند که چون دندانهای شیری دائمی نیستند بنابراین نیاز به مراقبت خاصی ندارند درصورتیکه دندانهای شیری نقش به سزایی در تغذیه، تکلم و سلامت کودک در طول عمر او دارند.
بهتر است والدین قبل از اولین آشنایی کودک با دندانپزشک وی را با نحوهی معاینه و چک آپ دندان آشنا کنند تا این موضوع برای کودک ملموس و عادی جلوه کند در غیر این صورت ممکن است کودک دچار اضطراب و یا ترس شود.
در اولین معاینه دندانپزشکی کودکان، سلامت دندانهای کودک توسط دندانپزشک بررسیشده و شیوههای نگهداری و مراقبت از دهان و دندان کودک به والدین آموزش داده میشود.
همچنین در خصوص عادتهای دهانی و تغذیه کودک با والدین صحبت میشود.
برای خواندن مقالههای بیشتر و بهتر به مقالات آموزشی سایت دکتر شیرین رحیمی مراجعه کنید.
لطفا پیج اینستاگرام دکتر شیرین رحیمی را دنبال نمائید.