بلیچینگ دندان

در این مقاله بصورت کامل در مورد بلیچینگ دندان صحبت خواهیم کرد. سفید کردن دندان روش های متفاوتی دارد. با استفاده از لمینیت سرامیکی و یا لمینیت کامپوزیت دندان نیز می‌توان دندان را سفید کرد. اما روش بلیچینگ مزایای خاص خودش را دارد. بلیچینگ مربوط به یکی از خدمات تخصصی دندان می‌باشد. در این مقاله از نحوه بلیچینگ کردن تا مزایا، معایب و ماندگاری بلیچینگ و مراقبت‌های بعد از بلیچینگ دندان و سوالات متداول مربوط با آن را بررسی خواهیم کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید. قبل از هر چیزی باید بگوییم که مطب دکتر شیرین رحیمی یکی از بهترین مطب های بلیچینگ دندان در غرب تهران می‌باشد.

در ادامه این مقاله در خصوص سرفصل‌های زیر صحبت خواهیم کرد :

  1. بلیچینگ چیست؟
  2. انیمیشن بلیچینگ دندان
  3. بلیچینگ دندان چگونه انجام می شود؟
  4. میزان تاثیر بلیچینگ بر دندان
  5. معایب و عوارض بلیچینگ دندان
  6. دوام و ماندگاری بلیچینگ دندان

بلیچینگ و سفید کردن دندان

بلیچینگ چیست؟

بلیچینگ در دندانپزشکی چیست؟ bleaching در زبان انگلیسی به معنای سفید کردن است. این اصطلاح در دندانپزشکی نیز همان معنا را دارد. انجام بلیچینگ دندان به این معناست که با استفاده از مواد مخصوص دندان‌ها را سفیدتر می‌کنند. این مواد مخصوص که خانواده hydrogen peroxide هستند، می توانند دندان‌ها را با اکسید کردن روشن‌تر کنند.

اما این مواد مخصوص، چگونه این کار را انجام می‌دهند؟ این مشتقات hydrogen peroxide به ساختمان مینای دندان وارد می‌شوند که کریستالی است. سپس مواد رنگ دانه‌های بین کریستال‌ها را اکسید می‌کنند. اما این آخر کار نیست. پس از گذشت مدتی مواد عمیق‌تر به عاج دندان وارد می‌شوند و به این ترتیب عاج دندان را نیز روشن‌تر می‌کنند.

در چند سال گذشته شاهد محصولات متنوعی در داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها بوده‌ایم که برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌شوند. معمولا غلظت این محصولات از ده درصد کمتر است. با اینکه غلظت این مواد زیاد نیست اما بهتر است که از آنها استفاده نکنید. به طور کل هر گونه بلیچینگ که در آن نظارت دندانپزشک وجود نداشته باشد، توصیه نمی‌شود.

انیمیشن بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان چگونه انجام می شود؟

دو روش برای انجام بلیچینگ دندان وجود دارد:

روش اول: بلیچینگ در مطب دندانپزشکی (Office Bleaching)

اولین روش انجام این کار است که توسط خود دندانپزشک و در مطب تخصصی انجام می‌گیرد. در این روش مواد دارای غلظت بالایی هستند و برای اعمال آنها بر دندان از دستگاه‌های خاصی استفاده می‌شود. به همین دلیل رعایت نکات ایمنی بسیار مهم است و به هیچ عنوان نباید بدون نظارت دندانپزشک انجام شود. هر چقدر که بلیچینگ با متد های صحیح‌تری انجام بگیرد، موثرتر واقع می‌شود. گفته می‌شود که در صورت انجام درست کار، رنگ دندان‌ها در یک جلسه دو تا چهار درجه سفیدتر خواهد شد.

روش دوم: بلیچینگ در خانه (Home Bleaching)

روش دیگری است که برای سفید کردن دندان می‌توان از آن استفاده کرد. در این شیوه نیز دندانپزشک و فرد متخصص نقش مهمی دارد. بیمار قالب مخصوصی را همراه با ژل های خانگی سفید کننده از دندانپزشک دریافت می‌کند و با دستور العملی که آن را هم از دندانپزشک دریافت کرده است، اقدام به استفاده از آن و سفید کردن دندان‌ها در خانه می‌کند. از این راهکار معمولا پس از بلیچینگ دندان در دندانپزشکی استفاده می شود و هدف از آن طولانی‌تر شدن مدت سفید ماندن دندان هاست.

استفاده دوره‌ای از بلیچینگ دندان در خانه می‌تواند باعث افزایش عمر سفیدی دندان‌ها شود.

بلیچینگ و سفید کردن دندان   بلیچینگ و سفید کردن دندان

میزان تاثیر بلیچینگ

میزان تاثیر بلیچینگ بر دندان یا در واقع کیفیت سفید شدن دندان‌ها به نوع جنس دندان و رنگ طبیعی آن وابسته است. به این ترتیب افراد مختلف از یک مواد و نزد یک دندانپزشک خاص ممکن است نتایج مختلفی بگیرند. اما همانطور که در سطور بالا گفته شد، بلیچینگ می‌تواند دندان‌ها را دو تا چهار درجه روشن‌تر کند.

معایب و عوارض بلیچینگ دندان

نمی‌توان به ایراد خاصی در بلیچینگ اشاره کرد؛ زیرا اگر طرز صحیح استفاده از آن به خوبی رعایت شود، آسیبی به مراجعه کننده نمی‌رسد و این درمان اصلا اثر سوئی نخواهد داشت.

یکی از معایب بلیچینگ در مواردی مشاهده شده که پس از انجام بلیچینگ دندان‌ها حساستر از حالت معمول می‌شوند. این اثر بعد از چندین روز بهبود خواهد یافت و ماندگار نیست. اگر این مسئله در همان چند روز ابتدای درمان به وجود آمد، می‌توان از انواع خمیر دندانهای ضد حساسیت استفاده کرد.

دوام و ماندگاری بلیچینگ دندان

اینگونه نیست که پس از تنها یک مرتبه انجام بلیچینگ دیگر احتیاجی به تکرار آن نباشد. انجام بلیچینگ دندان همیشگی نیست. در اکثریت موارد اثر سفید کردن دندان چندین سال به جا می‌ماند. آنچه ماندگاری بیشتر اثر بلیچینگ را تضمین می‌کند، رعایت توصیه‌های ایمنی است.

استفاده زیاد از قهوه، دمنوش و چای پررنگ، استعمال دخانیات، نوشیدنی های رنگی و اهمیت ندادن به بهداشت دهان و دندان همگی از دلایلی است که ممکن است کاهش زمان دوام و ماندگاری بلیچینگ دندان را به دنبال داشته باشند.

 

پیج اینستاگرام دکتر شیرین رحیمی را نیز دنبال نمایید.