توصیه های بعد از روکش موقت

روکش موقت دندان از موضوعاتی است که اگر به تازگی آن را به عنوان بخشی از درمان‌تان دریافت کرده‌اید، بهتر است توصیه های بعد از روکش موقت را بدانید، تا دچار مشکل نشوید.

توصیه های بعد از روکش موقت

توصیه های بعد از روکش موقت دندان

به طور کلی روکش موقت دندان برای محافظت از دندان‌های پایه تراش خورده برای پروتز ثابت (روکش‌های اصلی) ساخته می‌شود. علی رغم وقت و دقتی که صرف ساختن این روکش‌های موقت می‌شود، بدلیل اینکه از موادی ساخته می‌شوند که با روکش اصلی متفاوت هستند، ممکن است رنگ و فرم و سطح بیرونی آن‌ها کمی با دندان‌های طبیعی شما متفاوت باشد.

توجه کنید که این تفاوتها در روکش اصلی که بعدا ساخته و تحویل می‌شود، وجود نخواهد داشت. و از این بابت جای نگرانی نیست. سایر موارد به شرح زیر است.

حساسیت دندان

یکی از دلایل ساخت روکش موقت دندان حفاظت دندان در مقابل تحریکات موجود در حفره دهان است. ولی همچنان ممکن است به دلیل تکنیک ساخت آن که به خوبی روکش اصلی نیست و عدم تطابق کامل روکش موقت همچنان کمی حساسیت نسبت به سرما و گرما و بعضی از خوراکی‌ها وجود داشته باشد. در اینگونه موارد حتی الامکان با پرهیز از تماس مواد تحریک کننده با دندان مورد نظر به “به سلامت سپری شدن دوران گذار” تا اماده شدن روکش اصلی خود کمک کنید.

  • سمان (چسب) موقتی که روکش شما با آن چسبانده شده حدود نیم ساعت زمان برای ست شدن کامل نیاز دارد، لطفا در این زمان از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
  • از جویدن غذاها و تنقلات چسبنده (مانند گز، آدامس و…) با روکش موقت خودداری کنید.
  • همچنین از جویدن غذاهای سفت (مثل ته دیگ) که می‌تواند موجب شکستن روکش موقت شود پرهیز کنید.

در صورتیکه بهر دلیل روکش موقت شما شکست یا خارج شد، در اولین فرصت با دندانپزشک خود تماس بگیرید. فراموش نکنید که روکش خارج شده را همراه خود ببرید.

علی رغم ملاحظاتی که در رابطه با سمان موقت وجود دارد، روکش‌های موقت همچنان نیاز به تمیز کردن دارند. توصیه می‌شود روکش خود را مسواک بزنید ولی از نخ دندان بعلت احتمال خارج کردن روکش موقت در اطراف آن استفاده نکنید.

روکش موقت دندان همانطور که از اسم آن‌ها بر می‌آید موقتی هستند، لذا حتما در زمان مشخص شده برای ادامه درمان و تحویل روکش اصلی خود مراجعه کنید.